У резонансному затриманні полковника поліції у Києві з’явилися нові подробиці

Свої версії подій розповіли учасники інциденту

В історії із затриманням у Києві начебто нетверезого відставного начальника Запорізької поліції Олега Золотоноші, яка трапилась рік тому, з’явилися нові деталі. Про це йдеться в сюжеті телеканалу "Київ", передають "Коментарі".

Одного зі столичних патрульних, які затримували полковника поліції, тепер підозрюють у перевищенні повноважень. Ігорю Бабенку загрожує до п’яти років в’язниці. Зараз він перебуває під нічним домашнім арештом. За його словами, рік тому про п’яного порушника патрульним телефоном повідомила жінка. Нині вже колишній поліцейський розповів, що ситуація була не пов’язана з керуванням автомобілем.

"У кущах взагалі лежав чи сидів в дуже нетверезому стані. Наряд, який перший прибув, мені про це казав, що він погрожував", — розповідає Бабенко.

На відставного начальника Запорізької поліції Олега Золотоношу надягли кайданки виключно з міркувань безпеки, тому що він міг нашкодити сам собі, зазначив Бабенко.

"Коли людину доставляють до райвідділку, це називається конвоюванням. Під час конвоювання поліціянт має права за статтею 45 Закону України про Нацполіцію застосовувати спецзасоби", — пояснив колишній патрульний.

Рік тому на затриманого ексначальника Запорізької поліції Олега Золотоношу склали адміністративний протокол, за яким він мав сплатити штраф у 102 гривні. Проте суд цей протокол скасував. Сам Золотоноша дав короткий коментар щодо цих подій та наголосив, що це "спланована вистава", а свою позицію він довів у суді.

Слідчі Державного бюро розслідувань впевнені, що не праві були саме столичні патрульні, які затримали екскерівника Запорізької поліції. У відомстві стверджують, що Золотоноша поводився адекватно, а проти нього застосували силу та "без нагальної на те потреби" доставили до райвідділку поліції. Окрім того, в ДБР додали, що нібито жінка, яка повідомила про Золотоношу патрульним перебувала на іншому кінці Києва, а не проходила повз.

Нагадаємо, 23 серпня на в'їзді до Києва з Бориспільської траси автомобіль народного депутата України від партії "Слуга народу" Олександра Трухіна врізався в автомобіль голови Комітету арбітрів Федерації футболу України Лучано Лучі, а той протаранив ще одну машину. За фактом ДТП розпочали кримінальне провадження. Поліціянти опитали свідків та провели необхідні слідчі дії. Зараз розслідування ДТП за участі народного депутата України доручили слідчим Державного бюро розслідувань.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві на мільйонному хабарі викрили члена правління ПрАТ "Укрпрофоздоровниця". Заступник голови правління структурного підрозділу профспілок України вимагав мільйон гривень за передачу в оренду санаторію, який розташований на березі водосховища у Дніпропетровській області. За свої "послуги" він спочатку отримав 200 тисяч гривень, а під час отримання ще 300 тисяч гривень був затриманий.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися