Поліція затримала псевдомінерку зі стажем

Жінка "замінувала" 18 будівель у Києві

Хвиля мінувань, яка прокотилася по містах України, спала. Багато хто все ще пам'ятають, як у Києві замінували мерію. Поліція час від часу повідомляє про затримання псеводминеров. Так, правоохоронці затримали жінку, яка 18 разів "мінувала" будинки у Києві. Як повідомляє Відділ комунікації поліції Києва, правопорушниця надавала поліції неправдиві повідомлення з таксофонів та мобільного телефону.

Оперативні співробітники кілька місяців ганялися за невідомою, яка телефонувала в поліцію і заявляла про мінування будівель. Всі повідомлення такого роду обов'язково перевіряються. Слідчо-оперативні групи, які виїжджали на місце передбачуваного вибуху, ніяких вибухонебезпечних предметів не знаходили. Нарешті, після проведення слідчих заходів вдалося встановити особу жінки. "Мінерку" затримали в Полтаві.

"Ми з'ясували, що до скоєння правопорушення причетна мешканка Києва 1964 року народження. Вона здійснювала дзвінки через таксофон за допомогою мобільного телефону, а щоб уникнути відповідальності, змінювала номери мобільних телефонів та адреси таксофонів, з яких робила неправдиві виклики. Після кожного повідомлення жінка відразу виїжджала за межі міста", - зазначив він.

Затриманої, за спиною якої, як мінімум 18 неправдивих повідомлень про теракти, загрожує до 8 років позбавлення волі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися