У центрі Києва шахраї заволоділи двома квартирами

У Шевченківському районі столиці шахраї заволоділи двома квартирами вартістю понад три мільйони гривень. Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури.

Відомо, що власник квартир помер у 2014 році і його нерухомість повинна була перейти в комунальну власність. Але через рік після поховання чоловіка в державні органи стали надходити заяви від різних осіб про прийняття спадщини, оскільки всі вони нібито проживали з померлим. Зокрема, в результаті шахрайських дій на підставі незаконного договору дарування з використанням підробленого паспорта вказані вище квартири у 2016 році перейшли у власність фізичної особи.

Прокуратура подала позов до Шевченківського районного суду про скасування державної реєстрації права власності на зазначені квартири.

Крім того, за фактом шахрайського заволодіння майном триває досудове розслідування з метою притягнення до відповідальності винних осіб.

Нагадаємо, що Шевченківська окружна прокуратура міста Києва направила до суду обвинувальний акт стосовно групи осіб, які шахрайським шляхом заволоділи чотирма об'єктами нерухомості в Києві, зокрема шляхом незаконного позбавлення волі її власників (ч. 2 ст. 146, ч. 4 ст. 190 і ч. 3 ст. 358 КК України).

Раніше видання "Коментарі. Київ "повідомляло, що у березні цього року в поліцію звернувся 68-річний чоловік з повідомленням про шахрайство. Він став жертвою шахрая, який обдурив його на суму понад 500 тисяч гривень. Потерпілий розповів, що зловмисник знайшов його ще у 2020 році й запропонував свої послуги з оформлення земельної ділянки.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися