В Києві шахраї незаконно утримували людей для заволодіння їхнім житлом

Для реалізації злочинного плану зловмисники насильно утримували потерпілих у приватному будинку

Шевченківська окружна прокуратура міста Києва направила до суду обвинувальний акт щодо групи осіб, які шахрайським шляхом заволоділи чотирма об’єктами нерухомості у Києві, зокрема шляхом незаконного позбавлення волі її власників (ч. 2 ст. 146, ч. 4 ст. 190 та ч. 3 ст. 358 КК України). Про це повідомили в пресслужбі Київської міської прокуратури.

Згідно з матеріалами обвинувачення, група осіб протягом 2017-2021 років, маючи на меті заволодіння столичною нерухомістю, відслідковувала інформацію про самотніх киян та осіб із наркотичною чи алкогольною залежністю, обираючи серед них потенційних жертв.

Для реалізації злочинного плану зловмисники насильно утримували потерпілих у приватному будинку на території Миколаївській області, регулярно застосовуючи до них як психологічне, так і фізичне насильство. Одного з них учасники злочинної групи незаконно утримували у будинку майже 3 роки з метою заволодіння належною йому квартирою. Весь цей час чоловіка розшукували як безвісти зниклого.

Загалом упродовж указаного періоду зловмисникам вдалося заволодіти чотирма об’єктами нерухомості на загальну суму понад 5,5 млн грн, серед яких і квартира, що належить територіальної громади міста Києва як відумерла спадщина.

Наразі обвинувальний акт відносно трьох обвинувачених скеровано до суду для розгляду по суті.

Матеріали щодо четвертого учасника злочинної групи виділені в окреме провадження та його оголошено у розшук.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення полі на строк до 15 років з конфіскацією майна.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві викрили схему заволодіння квартирами іноземних інвесторів. За силової підтримки спецпризначенців у столиці провели 12 обшуків, під час яких вилучили речові докази. Учасники схеми підробили документи та розпорядились майном іноземних інвесторів на власний розсуд. Збитки оцінюють у 51 мільйон гривень. Трьом особам вже оголосили підозри у вчиненні злочинів.

Нагадаємо, киянин став жертвою шахрая, який зустрівся з ним під приводом нібито вигідно поміняти йому долари на гривні. Мешканець столиці знайшов в інтернеті оголошення з обміну валют. Пропозиція здалася йому вигідною й він домовився зустрітися з представником послуги. При зустрічі киянин віддав незнайомцеві понад 28 тисяч доларів, а натомість отримав пачки грошей із купюрами по 200 гривень. У них було близько 750 тисяч гривень, але гроші виявилися сувенірними.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися