У Києві викрили схему махінацій із квартирами іноземних інвесторів (ФОТО)

Збитки оцінюють у понад 50 мільйонів гривень

У Києві викрили схему заволодіння квартирами іноземних інвесторів. Про це розповіли у Департаменті карного розшуку Національної поліції України, передають "Коментарі".

За даними правоохоронців, у столиці припинили діяльність організованої групи, яка незаконно заволоділа житловими квартирами у Києві, які належали двом підприємствам, та займалася легалізацією цього майна. За силової підтримки спецпризначенців у столиці провели 12 обшуків, під час яких вилучили речові докази.

Як зазначили у Департаменті карного розшуку Нацполіції, учасники схеми підробили документи та розпорядились майном іноземних інвесторів на власний розсуд. Збитки оцінюють у 51 мільйон гривень. Трьом особам вже оголосили підозри у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 206-2 та ч. 3 ст. 209 Кримінального кодексу України. Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу, додали у Департаменті карного розшуку.

picture

Нагадаємо, киянин став жертвою шахрая, який зустрівся з ним під приводом нібито вигідно поміняти йому долари на гривні. Мешканець столиці знайшов в інтернеті оголошення з обміну валют. Пропозиція здалася йому вигідною й він домовився зустрітися з представником послуги. При зустрічі киянин віддав незнайомцеві понад 28 тисяч доларів, а натомість отримав пачки грошей із купюрами по 200 гривень. У них було близько 750 тисяч гривень, але гроші виявилися сувенірними.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що одна з мешканок Київської області віддала аферисткам 11 тисяч гривень. У Фастові літня жінка стала жертвою шахрайок, які запропонували зняти з неї порчу. За словами потерпілої, до неї на ночівлю напросилися дві незнайомі жінки. Господиня будинку дозволила їм залишитися, але вже незабаром пошкодувала про це.

Джерело: https://t.me/dkr_npu/798


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися