Донори: кияни сьогодні здали понад 30 літрів крові

Щоб здати кров, добровольцям потрібно було дотримуватися медичних рекомендацій

У Києві відбулась благодійна акція зі збору крові, у якій взяли участь 66 осіб. Акція тривала протягом двох днів на базі Vcentri HUB в Шевченківському та Оболонському районах. Таким чином організатори мали на меті поповнити міський банк крові та познайомити з районними відкритими громадськими просторами якомога більше киян. Про це повідомляє прес-служба КМДА.

"Дуже приємно, що наші відкриті громадські простори Vcentri HUB розвиваються. На їх базі відбувається все більше громадських ініціатив – зі шкільного самоврядування до заходів для інститутів третього віку. Ми хочемо, щоб усі активні громадяни знали, що є такі простори, де вони можуть знайти для себе щось цікаве або реалізувати власні ініціативи. І сьогодні з нашими партнерами ми проводимо надзвичайно важливу акцію зі збору крові. Один донор може врятувати три життя, а нам під час акції вдалося зібрати 31 літр крові, який може врятувати більше двохсот життів", – розповів директор Департаменту суспільних комунікацій КМДА Роман Лелюк, який теж долучився до акції як донор.

Щоб здати кров, добровольцям потрібно було дотримуватися медичних рекомендацій напередодні та прийти у визначений день до одного із Vcentri HUB із посвідченням особи. Усі необхідні аналізи, реєстрацію, підготовку та забір крові організатори проводили просто на місці.

Раніше видання "Коментарі. Київ "повідомляло, що в Київському міському центрі крові не вистачає донорської крові. Найскладніша ситуація склалася з кров'ю ІІІ й ІІ груп обох резус-факторів: ІІ (+) та ІІ (-); ІІІ (+) та ІІІ (-). У Центрі крові закликають донорів і тих, хто чекав слушного моменту, відвідати відділення за наступними адресами.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися