У Hell Energy прокоментували інцидент з вилученням напою в Україні

Продукція вже більш як два місяці не поставлялась до України.

Керівництво ТОВ "Хелл Енерджі Дрінкс"прокоментувало інцидент з виявленими отруйними речовинами в напої Hell.

Як відомо, у системі швидкого оповіщення щодо харчових продуктів та кормів Європейського Союзу було опубліковане попередження про виявлення несанкціонованої речовини оксиду етилену в камеді з рожкового дерева (харчова добавка E410). Харчова добавка E410 — це часто використовувана добавка до харчових продуктів.

У зв’язку з цим наприкінці літа координатори кризових ситуацій у сфері харчових продуктів i кормів (держави-члени ЄС) провели не одне засідання, за результатами яких прийшли до такого висновку:

для продуктів, які містять добавку E410, забруднену оксидом етилену, а саме — добавку, що містить рівень оксиду етилену вище LOQ (0,1 мг/хг), не можна визначити як безпечний рівень впливу для споживачів, тобто такий рівень становить потенційний ризик для споживачів.

Водночас кожна держава-член мала право самостійно вирішувати, як із відповідною продукцією потрібно поводитися.

У зв'язку з тим, що виробник Hell Energy Magyaroszag Kft був забезпечений деякими інгредієнтами, які містили заражене борошно з насіння рожкового дерева, виробник Hell Energy Magyaroszag Kft за власною ініціативою відразу провів незалежну експертизу напоїв. Було виявлено, що вміст оксиду етилену в харчовому продукті — напоях HELL FOCUS STR 25OC був нижче рівня, визнаного державами-членами ЄС як небезпечного (0,1 мг/кг).

Крім того, інформація щодо вмісту оксиду етилену у напоях HELL FOCUS STR 25OC через систему швидкого оповіщення щодо харчових продуктів та кормів RASFF була подана до Держпродспоживслужби України, яка, як і очікувалось. додержується висновку про необхідність вилучення вказаної продукції з обігу.

У зв’язку з цим, ТОВ "Хелл Енерджі Дрінкс" було проведено ревізію та встановлено, що визначена продукція вже понад два місяці не поставлялась до України.

Як писали "Коментарі" з посиланням на Держпродспоживслужбу в Київській області у напої Hell Energy Magyaroszag Kft виявили отруйні речовини.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися