Пожежа в Миколаївському костелі: поліція повідомила, чи був підпал

Попри те, що експерти не дали ще остаточних висновків, які стосуються загоряння в Миколаївському костелі в Києві, немає ніяких свідчень, підтверджующих, що це міг бути навмисний підпал. Про це виданню "Цензор. немає "повідомив глава поліції Києва Іван Виговський.

За його словами, пожежа почалася через проводку. У цей день в костелі відвідувачів не було, проте там перебувало кілька співробітників і музикант, який і помітив, що з кімнати з обладнанням почав йти дим. Але відкрити приміщення не вдалося, оскільки ні у кого не було ключів. Співробітники розкрили двері за допомогою лому і намагалися загасити загоряння власними силами, але усвідомили марність своїх спроб і викликали співробітників ДСНС.

Глава столичної поліції зазначив, що в будівлі завершені вже всі слідчі дії, а зразки для експертизи зібрані. Немає жодних свідчень, які вказують на те, що Миколаївський костел хтось навмисно підпалив.

Реставраційні роботи можна вже починати і якщо, за словами Виговського, для цього потрібен дозвіл слідчого, то його нададуть.

Нагадаємо, що ввечері, 3 вересня в Миколаївському костелі почалася пожежа, яка знищила унікальний орган і, на жаль, інструмент відновити неможливо.

Раніше видання "Коментарі. Київ "повідомляло, що прем'єр-міністр України Денис Шмигаль доручив меру Києва Віталію Кличку розглянути можливість передачі в безоплатне користування релігійній громаді будівлі костелу Святого Миколая.

Читайте також, скільки грошей зібрали за день на реставрацію костелу Святого Миколая в столиці.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися