Шмигаль хоче віддати костел Святого Миколая вірянам

В результаті пожежі в костелі згорів унікальний орган.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль доручив меру Києва Віталію Кличку розглянути можливість передачі в безоплатне користування релігійній громаді будівлі костелу Святого Миколая. Пожежа в костелі в центрі столиці виникла пізно ввечері, 3 вересня. Займання сталося між першим і другим поверхами культової споруди. В результаті пожежі в костелі згорів унікальний орган.

Як випливає з доручення Шмигаля, він доручив розглянути ряд пропозицій, що стосуються потерпілого від пожежі будівлі костелу Святого Миколая.

Денис Шмигаль доручив міністру культури Олександру Ткаченку, міністру економіки Олексію Любченку, міністру фінансів Сергію Марченку, міністру розвитку громад і територій Олексію Чернишову, голові Фонду держмайна Дмитру Сенниченку і Київському міському голові Віталію Кличку спільно обробити і в тижневий термін подати узгоджені пропозиції щодо:

проведення протиаварійних робіт у будівлі костелу Святого Миколая;

передачі будівлі костелу в постійне безоплатне користування релігійній організації "Релігійна громада Парафія Святого Миколая Київсько-Житомирської Діоцез Римсько-Католицької Церкви в м.Києві";

переміщення державного підприємства "Національний будинок органної та камерної музики України".

Як писали "Коментарі", президент України Володимир Зеленський дав доручення в терміновому порядку відновити костел Святого Миколая в центрі столиці, який постраждав від пожежі уряду і особисто прем'єр-міністру Денису Шмигалю.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Анатолий

14 вересня 2021, 03:40

Как вообще можно было пустить пришельцев в памятник "Костел" и на туже "Аскольдова могилу" Хотят молиться- пусть строят свой, новый, их в Православный Киев, на цепи никто не тянул !

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися