Заради соцмереж: в Києві підліток намагався знищити самокат (Відео)

У центральній частині столиці на Набережному шосе підліток намагався знищити орендований самокат Bolt заради відео в соціальних мережах. Про це повідомили на Telegram-каналі "Київ оперативний".

Відомо, що інцидент стався 21 вересня, хлопець виклав в соцмережі відео, на якому він намагався знищити самокат на сходинках до пам'ятника Магдебурзького права на Набережному шосе. Він спустив транспортний засіб зі сходинок, а після цього розкрутив самокат і кинув його на тротуар.

Нагадаємо, що центральна влада планує на законодавчому рівні врегулювати питання користування моноколесамі, електросамокати і гіроскутерамі, які сьогодні не є учасниками дорожнього руху.

В уряді розробили тимчасовий порядок користування мікротранспортом, згідно з яким в законодавстві з'явиться поняття персонального електротранспорту та визначення обов'язків його користувачів. Таким транспортом будуть рахувати гроші, які обладнані електродвигуном, одним, двома або трьома колесами, без сидіння і призначені для руху одну людину.

Маса транспорту не повинна перевищувати 20 кг, а потужність двигуна - 1 кВт. Такий транспорт не підлягатиме обов'язковій державній реєстрації, за умови відповідності характеристикам. Користувачі зобов'язуються не перевищувати допустиму масу кошти і виконувати ПДР, зокрема не сідати на транспорт п'яними. Також забороняється рухатися по зустрічній смузі, перевозити пасажирів і користуватися мобільними під час руху.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що траса Київ-Одеса більше непридатна для експлуатації.

Читайте також про можливе подорожчання проїзду в київському метро.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися