У Києві через пожежу евакуювали інженерну гімназію (ФОТО)

Півтори тисячі учнів вивели з освітнього закладу

У Дарницькому районі Києва сталася пожежа в інженерній гімназії. Про це повідомили у Головному управлінні Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС) України у Києві, передають "Коментарі".

Пожежа спалахнула близько десятої години ранку. У цей час в навчальному закладі, розташованому на вулиці Княжий затон, 12-А, тривали уроки. Півтори тисячі учнів евакуювали.

Як розповів журналістам директор гімназії Дмитро Рудей, вогонь спалахнув на першому поверсі у приміщенні їдальні. "Працівники їдальні побачили задимлення, одразу почалася евакуація та викликали пожежників. У цьому місці розташована холодильна камера", — прокоментував керівник навчального закладу.

Менш ніж за півгодини рятувальники ліквідували пожежу на площі 25 квадратних метри. У приміщенні гімназії закопчені стіни та стеля. Зараз у навчальному закладі відкриті усі вікна для провітрювання будівлі. Причини пожежі встановлюють.

За словами речниці ДСНС Києва Світлани Водолаги, пожежа у гімназії сталася через коротке замкнення, але що саме спричинило коротке замкнення — використання несправного обладнання чи несправна проводка будуть встановлювати правоохоронці.

"Жертв та постраждалих внаслідок пожежі немає. Загалом адміністрацією було евакуйовано близько півтори тисячі учнів", — повідомила речниця ДСНС у столиці.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на Оболонському проспекті Києва стався вибух і пожежа на трансформаторі, через що знеструмлені найближчі будинки. Причина вибуху поки невідома.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися