У Києві перевізники відмовляються виходити на маршрути через нові карантинні правила

Перевізники бояться, що поліція буде штрафувати водіїв

У столиці почали діяти нові правила міжобласних автобусних перевезень. У зв'язку з цим в перший же день на автобусні рейси не вийшли 40% перевізників. Про це повідомляє видання Інтерфакс-Україна, посилаючись на інформацію компанії "Укрпас".

Директор компанії "Укрпас" Максим Скляренко розповів, що основною причиною невиходу перевізників на рейс полягає в тому, що вони не розуміють правила контролю. Крім того, вони бояться, що правоохоронці можуть оштрафувати водіїв, тому не хочуть ризикувати.

"В результаті ми отримуємо те, проти чого боролися з моменту заснування компанії" Укрпас "- перевізники повертаються в" тіньових "перевезень", - зазначив Скляренко.

21 жовтня були скасовані рейси більш ніж в десять міст України. Щоб уникнути подібних ситуацій, компанія "Укрпас" створила пункт експрес-тестів на Центральному вокзалі Києва. У планах — створення пункту COVID-вакцинації на території автовокзалу. Таким чином компанія хоче зробити все можливе, щоб пасажир не відчув посилення правил перевезень.

Нагадуємо, що з 21 жовтня в столиці почали діяти нові правила карантинних обмежень, які стосуються перевезень пасажирів. Щоб зробити поїздку в іншу область пасажиру необхідно мати при собі сертифікат про вакцинацію від COVID-19 або ПЛР-тест, який був зроблений не більш ніж за 72 години до поїздки. Детальніше про це читайте в нашому матеріалі.

Також сайт "Коментарі. Київ" повідомляв, що на столичному автовокзалі поліцейські перекрили виїзд і перевіряли пасажирів автобусів на наявність відповідних документів, які дозволяють здійснювати поїздки. Як виявилося, у кожного п'ятого пасажира не було при собі цих документів.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися