У Києві ресторан не дотримувався карантину: який штраф загрожує власнику

Йдеться про ресторан Nebos на Малій Житомирській.

Один з ресторанів Києва грубо порушував карантинні обмеження. Спеціальна комісія після скарг киян відвідала заклад і зафіксувала низку порушень. Йдеться про ресторан Nebos на Малій ЖитомирськійПро це повідомив глава парламентського комітету з питань здоров'я нації Михайло Радуцький і Держспоживслужба

Комісія зафіксувала, що відвідувачі і персонал пересувались у закладі без масок. Крім того в ресторані не проводилось регулярне вологе прибирання та дезінфекція поверхонь. Також не проводився термпературний скрінінг відвідувачів, а столи були розташовані ближче ніж 1,5 метри один від одного.

Поліція склала протокол про адміністративне порушення за ч. 1 ст. 43-3 КУпАП. Власнику закладу загрожує штраф від 17 000 до 170 000 грн. Остаточне рішення про суму стягнення надасть суд. 

Як писали "Коментарі", у Києві підтримають представників малого та середнього бізнесу в разі впровадження "червоної" зони карантину. Про це за підсумками засідання комісії з надзвичайних ситуацій під час брифінгу розповів заступник голови Київської міської державної адміністрації Олександр Харченко. За його словами, у Києві продовжили пільги для підприємців, запроваджені торік. Він нагадав, що у 2020 році столична влада вирішила, що ці пільги будуть чинними безстроково до завершення пандемії коронавірусу навіть за умов самих м’яких карантинних обмежень.


 

 

 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися