У м'яті, яка експортувалася в відому столичну кондитерську, знайшли сальмонелу

Листя м'яти з Єгипту експортувалися в столицю з Німеччини

У місті Київ, в одну з популярних кондитерських з Німеччини експортували листя м'яти з Єгипту. В ході перевірки в них були виявлені небезпечні бактерії. Про це повідомляється в пресцентрі Держпродспоживслужбі України.

За словами джерела, в листі єгипетської м'яти, що отримувала столична фабрика "Roshen" виявили сальмонелу. Інформація про це надійшла в ГУ Держпродспоживслужби Київської області від системи швидкого реагування з харчових продуктів і кормів.

Salmonella є родом грамнегативних бактерій, що мають форму паличок, які при попаданні в організм людини викликають у нього такі захворювання: сальмонельоз, черевний тиф. Також сальмонела є однією з чотирьох основних причин діарейних хвороб у всьому світі.

У Держпродспоживслужбі  України попередили операторів ринку про те, що продукти, якість яких не відповідає нормі, або небезпечні продукти слід негайно вилучати з обігу. Крім того, протягом двох робочих днів потрібно оповістити певні інстанції про таку ситуацію.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі. Київ" інформував читачів про те, що в Київській області виявили небезпечний польський сир. В одному з м'яких сирів, привезених з Польщі для продажу, експерти виявили добавку, яка є. несанкціонованої в нашій країні. Детальніше про це читайте в нашому матеріалі.

Також видання повідомляло про те, що в Київській області знайшли небезпечну добавку в популярному морозиві. У компанії, що виробляє продукт, дали свій коментар з приводу ситуації, що склалася. Детальніше про це читайте в матеріалі на нашому сайті.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися