У Києві вперше з 13 березня температура повітря знизилась до мінусу

Відтак без морозів Україна була 219 днів.

За даними спостережень метеостанції Центральної геофізичної обсерваторії імені Срезневського 25 жовтня у Києві вперше з 13 березня температура повітря знизилась до мінусового показника  -0,5ºС. Відтак без морозів Україна була 219 днів.


Зазначається, що середня багаторічна дата першого заморозку — це 21 жовтня, а тривалість без морозного періоду дорівнює 197 днів.

Найкоротші без морозні періоди в Києві були у 1902 та 1945 роках (по 144 дні). А найдовші – у 2008 та 2013 роках (223 дні).

 

Водночас,  офіційним початком зиму кліматологи називають час, коли середньодобова температура повітря знизиться до 0°С і нижче. Середня дата такого переходу

 

Як писали "Коментарі", новий робочий тиждень в Київській області почався з сонячної погоди після нічних заморозків. Синоптики розповіли, чи чекати найближчими днями різкого похолодання і дощів. За прогнозом Укргідрометцентру, сьогодні, 25 жовтня, в Баришівці, Тетереві та Чорнобилі очікується від 7 до 9 градусів вище 0. До ночі температура буде до -4 градусів. У Фастові, Білій Церкві, Миронівці, Яготині, Борисполі та Вишгороді температура повітря протримається вдень від 8 до 10 градусів. Вночі — до -3 градусів. Синоптики обіцяють на цей день суху погоду.


 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися