У Києві відбулося зниження частоти квартирних крадіжок на 9%

Давайте подивимося, як змінилася статистика квартирних крадіжок у Києві за 9 місяців 2021 року.

Протягом 9 місяців 2021 року правоохоронні органи зареєстрували 1743 зломи квартири з подальшим крадіжкою. Звіт за минулий рік наводить цю характеристику в числі 1911 року. Це говорить про те, що показник квартирних крадіжок упав на 9% порівняно з такими ж дев'ятьма місяцями 2020 року. З усіх злочинів 26% було успішно розкрито, про що в УНН було повідомлено Віктором Веклічем, який є заступником начальника Управління охорони та поліції у м. Київ.

Як заявив Векліч, через пандемію майнові злочини різко скоротилися, про що свідчить зменшення частоти подібних інцидентів у період з 2019 року до теперішнього часу. На думку експертів, таке явище спостерігається за рахунок того, що власники нерухомості здебільшого працюють із дому, виконуючи свої обов'язки дистанційно. На даний момент статистика втішає все більше, адже за 2018 правоохоронні органи зафіксували 4500 випадків майнових злочинів, а вже у 2019 році показник впав до 3300.

Також наведено список районів, у якому ризик того, що вашу квартиру пограбують, – максимальний. Серед цих районів – Дніпровський, Солом'янський та Деснянський райони. У той же час, найменший ризик дарує проживання в Печерському районі.

Також у 2021 році працівники сфери правоохорони попередили 18 майнових злочинів і всіх 18 підозрюваних було затримано з наслідками.

Однак злочинність не спить і ми поспішаємо нагадати вам, що сьогодні були вкрадені гроші, що належать цифровізації нерухомості в Києві.

Джерело: Киевская городская прокуратура


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися