Згвалтування дівчини в поліцейській дільниці на Київщині: 18 осіб звільнено з посад

Близько 15 працівників звільнено зі служби в поліції, а до частини застосували дисциплінарні стягнення

Після гучної справи зі зґвалтуванням дівчини у поліцейській дільниці у місті Кагарлик, що в Обухівському районі Київської області, ДБР вручило обвинувальні акти п'яти правоохоронцям, а також було проведено переатестацію. Про це виданню "Повага" розповіла заступник міністра внутрішніх справ Катерина Павліченко.

За словами заступника міністра, у підрозділі було проведено службове розслідування та переатестація. За підсумками зі своїх посад було звільнено 18 співробітників.

"Прикро, що серед гідних та професійних правоохоронців, які щодня захищають і рятують людей, зустрічаються ті, хто недостойний називатися поліцейськими", - зазначила Павличенко.

picture

Заступник Міністра внутрішніх справ Катерина Павліченко. Фото: "Повага"

Щоб уникнути подібних подій, у МВС розробляють і впроваджують таку систему як Custody Records. Насамперед вона попереджає будь-які зловживання щодо громадян, які звернулися до поліції, здійснюючи цілодобовий контроль.

Завдяки цій системі фіксуватимуться всі взаємодії співробітника поліції з будь-якою особою. Це означає, що вестиметься відеофіксація, а потім запис буде завантажено у відповідну систему, в якій можна повністю відстежити всі дії із затриманою особою.

Як зазначає Катерина Павличенко, впровадження системи почалося ще до подій, що сталися у Кагарлику. Проте з нею набагато простіше уникнути подібних випадків.

Нагадаємо, у травні 2020 року двоє співробітників поліції Кагарлика катували та ґвалтували дівчину 1994 року народження. За словами постраждалої, у момент знущань з неї у відділі перебували інші співробітники поліції, які ніяк не реагували на те, що відбувається.

Також раніше сайт "Коментарі. Київ" інформував читачів про те, що киянку зґвалтували у власній квартирі. Жінка залишила відчиненим вікно перед тим, як лягти спати, бо тієї ночі було дуже спекотно. Приблизно о третій ночі господарка будинку прокинулася від того, що на неї напав невідомий чоловік. Докладніше про це читайте у матеріалі на нашому сайті.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися