Під Києвом нарубали дерев більш ніж на 11 мільйонів гривень

За даними Держекоінспекції під Києвом зрубали вікові дерева цінних порід

Біля села Круглик Києво-Святошинського району відкрили кримінальне провадження із-за незаконної вирубки лісу. Про це повідомляє Цензор.НЕТ.

Заяву подала громадський діяч Ландар Алла, яка спочатку звернулася в поліцію, але з-за відсутності відгуку подала звернення в Державну екологічну інспекцію України.

"Серед заходів з порятунку природоохоронної зони Київщини, я підготувала звернення до голови Київської обласної державної адміністрації Василю Володину з проханням взяти цю справу на особистий контроль за зухвалої вирубки лісу, ініціювати звернення до міністра внутрішніх справ з вимогою забезпечити повноцінне розслідування, а також негайно відсторонити від займаних посад керівників Боярської лісової дослідної станції",- розповіла Ландар.

За даними інспекції, вирубали не просто ліс, а вікові дерева цінних порід. Це завдало збитків державі більш ніж на 11,5 млн грн. Зрубано 1363 порід дерева дуб, сосна, клен, тополя. І це тільки протягом восьми місяців 2019 року і тільки в кварталах Боярської лісової дослідної станції Плесецької лісництва.

Нагадаємо, раніше Держекоінспекція повідомляла про те, що починаючи з 2016 року вона приходила з перевірками в Ужанський національний природний парк через незаконну вирубку лісу. Але щоразу управління парку не допускало інспекторів. Найближчим часом Держекоінспекція готується до чергового позаплановому рейду в Ужанський національний природний парк. Перевірку ініціював міністр захисту навколишнього середовища і природних ресурсів України Роман Абрамовський.

Раніше "Коментарі" розповіли про чоловіка, який нарубав ліс на 150 тисяч гривень.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися