За рік у Києві зафіксували понад 20 тис. випадків домашнього насильства

Послугами кімнат кризового реагування скористалися 186 осіб

З початку 2021 року до столичної поліції надійшло 17051 звернення про вчинення домашнього насильства. Так, до Центру гендерної рівності, протидії та запобігання насильству звернулися 3517 постраждалих. Про це повідомила заступниця голови КМДА Марина Хонда.

За 10 місяців у Києві було зафіксовано 20568 звернень стосовно домашнього та гендерно зумовленого насильства. За жовтень до поліції надійшло 3087 звернень, а до Центру гендерної рівності – 257. Крім того, послугами кімнат кризового реагування скористалися 186 осіб, а у міському притулку перебували 38 осіб

Як писали "Коментарі", у Святошинському районі Києва з'явився мурал, присвячений проблемі домашнього насильства. Серію таких стінописів вирішила зробити київська фотохудожниця Євгенія Фулен. Таким чином, вона представила другу роботу проєкту "Народжені з попелу".

Як писали "Коментарі", в Києві почали ремонтні роботи у приміщенні, де з'явиться новий Притулок для постраждалих від домашнього насильства. Заклад має запрацювати вже в цьому році.


 

 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися