18-річна киянка позивається до Макдоналдса

Нескінченні проблеми зі здоров'ям та справа в суді на 400 сторінок: чим небезпечна робота у Макдоналдсі

Нещодавно Україну вразив випадок кричущої несправедливості щодо 18-річної дівчини-працівниці Макдоналдс. Сніжана влаштувалася у Макдоналдс у Києві у січні 2020 року. Показники температури на той момент коливалися від 0 до 10 градусів із квітня до травня.

Однак теплий одяг Сніжани не видавали попри те, що вона працювала на обслуговуванні клієнтів на автомобілях. Аргументувався такий вчинок начальства тим, що куртка перекриє логотип Макдоналдса на сорочці з коротким рукавом, що суперечить правилам та дрес-коду корпорації. Ще один аргумент полягав у тому, що теплі фірмові куртки нібито закінчилися, хоча їх було лише 6 на 35 співробітників та розібрали їх старші колеги.

19 квітня 2020 року Сніжана відпрацювала зміну на 8,5 години, що задокументовано у графіку. Відбувалося це все, коли на дівчині була тонка синтетична сорочка, на що вона неодноразово скаржилася начальству, але у відповідь чула "Іди працюй, інакше звільнимо". На початку дня температура тіла Сніжани становила 37,2 градуса, а за годину підскочила до позначки 38,5, після чого її відпустили додому, виправивши в обліку температури працівників 37,2 на 36,6. Зрештою, дівчина заробила дуже серйозні, невиліковні проблеми з нирками та зруйнувала свою мрію про вступ до університету.

Генеральний директор Макдоналдс Юлія Бадрітдінова на скаргу Сніжани відповіла лише заявою, у якій було сказано, що жодних претензій до корпорації бути не може.

Зрештою, завдяки нескінченним перевіркам і відео, які скинули очевидці, дівчині вдалося ініціювати судовий процес.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що у Києві безвісти зник підліток.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Flyer

14 листопада 2021, 17:25

отож, потрібна страховка здоров'я, ... юристи б вивернули роботодавці...

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися