Дві гвоздики та ніж у дверях: у Києві загрожують активісту, який бореться із забудовою (Фото)

У столиці невідомі загрожують активісту Дмитру Перову, який бореться із незаконною забудовою

У столиці невідомі загрожують активісту та юристу Дмитру Перову, який активно бореться із незаконною забудовою та знесенням історичних будівель. Йому в двері застромили дві гвоздики та ніж. Про це повідомили на Facebook-сторінці організації "Карта Реновації".

Відомо, що "подарунок" активістові залишили у понеділок, 15 листопада. Останнім часом Перов бореться зі знесенням садиби Дмитрієва на вулиці Хорива та садиби Малина на вулиці Тургенєвській, які хочуть демонтувати заради забудови. Він щодня захищає будівлі у судах та моніторить роботу забудовників.

Активісти звернулися до КМДА та міністерства культури з проханням взяти на себе модерацію конфліктів навколо зносу історичних будівель.

Нагадаємо, що у столиці забудовник хоче продовжити термін оренди земельної ділянки в Пуща-Водиці задля вирубки лісу під будівництво. Йдеться про можливе знищення 20 га насаджень.

Відомо, що 10 листопада на земельній комісії Київської міської ради розглядали питання про продовження договору оренди забудова ТОВ "Продмарт" у Пущі-Водиці. Влітку 2021 року фірма розпочала вирубку лісу у Пуща-Водиці, щоб звести там котеджі на продаж.

Тоді активістам вдалося зупинити забудову, а будівельну огорожу знесли. Попри це забудовник не збирається віддавати землю і хоче продовжити договір оренди.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що траса Київ-Одеса непридатна для експлуатації.

Читайте також про можливе подорожчання проїзду у київському метро.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися