Лікарка в Києві підроблювала COVID-сертифікати за 4000 гривень

Довідки підробляла лікарка однієї з поліклінік Дарницького району.

Столичні правоохоронці викрили лікарку, яка підробляла сертифікати про вакцинацію. Така "послуга" коштувала 4 000 гривень. Про це повідомили в Київській міській прокуратурі.

Довідки підробляла лікарка однієї з поліклінік Дарницького району. Правоохоронці також викрили спільників зловмисниці, які допомагали їй у фальсифікації.

Базу "клієнтів" ділки знаходили через анонімний канал у Telegram. Жінка вносила неправдиві відомості до системи охорони здоров'я та видавала фальшиві сертифікати.

Наразі слідчі шукають "клієнтів" з фальшивими сертифікатами. За несанкціоновані дії з інформацією в автоматизованих системах та підроблення печаток лікарці та її спільникам загрожує до 5 років ув'язнення.

Як писали "Коментарі", у Києві діяли три об’єднані у мережу центри із виготовлення підроблених сертифікатів про вакцинацію від коронавірусу та довідок про результати ПЛР-тестів.

За даними відомства, організатором мережі виявився іноземець. Громадянин однієї з європейських країн залучив до схеми з підробки документів власників українських турагенцій, лікарів та громадян України, які виготовляли підроблені документи. Туристичні агенції поповнювали базу "клієнтів", а лікарі — вносили сфальсифіковану інформацію про вакцинацію до медичних баз даних. Підробляли міжнародні та українські COVID-сертифікати.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися