У Києві на шкільний стадіон витратили 28 мільйонів гривень: підрядники вкрали велику суму з цих грошей

Приватна фірма "Будмайдан" вкрала велику суму з бюджету Києва

Керівника приватного виробничо-будівельного підприємства підозрюють в крадіжці грошей в рамках реконструкції шкільного стадіону середньої школи в Подільському районі Києва. Про це повідомили в столичній прокуратурі.

За даними слідства, керівник приватного підприємства не завершив роботи, надані проєктом технічною документацією, а саме не встановили лампи, в центрі уваги, стенди наживо, велостоянку, лавки для запасних і т.д.

Зараз слідчі кримінального провадження продовжують, встановлювати інші факти крадіжки бюджетних коштів.

Виходячи з даних з сайту публічних закупівель Prozorro, можна припустити, що мова йде про реконструкцію шкільного стадіону середньої школи № 243 в Подільському районі. За деклараціями, роботи по стадіону вела виробничо-будівельна фірма "Будмайдан". Компанія виграла перший тендер ще в травні 2017 року, тоді її робота по стадіону коштувала 24 мільйони 402 тисячі гривень. Також ми бачимо додаткову декларацію в якій сказано, що виникла потреба у закупівлі додаткових аналогічних робіт або послуг у того самого учасника на суму в 3,5 мільйона гривень. Зміни в договорі ми бачимо аж до серпня 2019 року. В сумі держава заплатила "Будмайдану" майже 28 мільйонів гривень. Керівником фірми є якась Романова Вероніка Іванівна. Також вона керує приватним підприємством "Трансаміак" і двома організаціями з обмеженою відповідальністю "Алмаз-Демонтаж" і "експертка"

Раніше "Коментарі" розповіли як розводять на гроші власників новобудов в Броварах.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися