Київська прокуратура має намір стягнути з підрядника будівництва метро до Виноградаря 183 мільйони гривень

Підряднику будівництва станцій метро було виділено аванс на роботи, який він успішно надав. Наразі київська прокуратура вимагає з нього стягнення у розмірі 183 000 000 гривень.

Київська прокуратура повідомляє, що їм вдалося встановити, що гроші з бюджету, які були перераховані підряднику як авансовий платеж відповідно до договору про будівництво двох нових станцій метро та створення вилкового розгалуження в області лінії Сирецько-Печерської, яка йтиме у напрямку до житлового масиву Виноградар від станції "Сирець".

Аванс підряднику було видано, але він витратив їх на свій розсуд, а саме - вклав понад півтора мільярда гривень на кілька депозитних рахунків у банку, після чого за 2019 рік отримав свій особистий дохід у розміні 139,1 млн гривень.

Однак, за допомогою умов договору та чинного законодавства прокуратурі вдалося встановити, що підрядник був зобов'язаний розтратити отримані гроші виключно на будівництво ліній метро.

Київська міська прокуратура встановила порушення та подала позов до господарського суду, в якому йшлося про те, що необхідно стягнути з підрядника отримані ним у 2019 році депозитні гроші у розмірі 139,1 мільйонів гривень та ще 44 400 000 гривень як процентні за те, що він безпідставно зберігав та використав бюджетні кошти.

Нагадаємо: раніше ми писали про те, що у Києві чоловік, який прийшов міняти гроші, вкрав суму понад 700 000 гривень.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися