Компанія Bolt відмовилася закривати прокат електросамокатів: Кличко поскаржився Верховній Раді

Через конфлікт з компанією Bolt, Кличко звернувся до Верховної Ради за допомогою

У Києві запрацював сервіс прокату електросамокатів від компанії Bolt. Мер Києва Віталій Кличко назвав сервіс несанкціонованим і зажадав, щоб його закрили. У компанії сказали, що закривати нічого не будуть, тому що сервіс працює повністю на законних умовах. Про це повідомили у пресслужбі Bolt.

Раніше Кличко заявив, що рух електросамокатів не врегульоване чинним законодавством України. Через що мер закликав компанію Bolt прибрати несанкціоновано встановлені пункти прокату.

"Bolt є суб'єктом приватного права, а тому у своїй діяльності керується принципом дозволено те, що не заборонено законом. Чинне законодавство не вимагає від компанії погоджувати всі свої дії по реалізації комерційних проєктів з місцевими органами влади ", - відповіли в компанії.

Після відповіді компанії Кличко звернувся з вимогою до Верховної Ради. За його словами, не може будь-яка людина прийти й почати надавати послуги, за які не несе відповідальності.

"Офіційно звертаюсь до депутатів Верховної Ради з вимогою розробити та внести на одному з найближчих засідань зміни в законодавство про дорожній рух. І визначити, як, де і за якими правилами можуть їздити електросамокати в містах ", - написав він у своєму Telegram.

Раніше "Коментарі" розповіли про оренду електросамокатів, де їх можна взяти на прокат і скільки це коштує.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися