У Києві відбудеться суд над організатором масштабної нарколабораторії

Обвинувальний акт у справі про відкриття масштабної нарколабораторії вже направлено до суду працівниками Офісу Генерального прокурора

За даними, що наводить слідство, продажем наркотиків злочинці промишляли в Російській Федерації, а щоб уникнути судимості згідно із законом РФ, процеси збуту угруповання регулювало в "офісах", розташованих на території України.

У злочинному угрупуванні, яке займалося виготовленням та розповсюдженням наркотичних речовин, налічується 29 учасників. Сам продаж наркотиків здійснювався через сайти та чат-боти в Telegram.

Загалом під час розкриття угруповання співробітникам поліції вдалося вилучити понад 150 кг готових наркотичних засобів та близько 4,5 тонн прекурсорів. Усі товари могли б принести злочинцям 88 млн. гривень. Також правоохоронцям вдалося з'ясувати, чи отримані на продажу мільйони легалізувались через криптовалюту та з використанням різних електронних платіжних систем.

Більше того, слідство має підозри, що організатор наркобізнесу фальсифікував документи, вчиняв незаконні дії з обладнанням з метою виготовлення наркотиків, організовував місця для приготування наркотичних засобів, зберігання сировини (прекурсорів) та продажу речовин.

Якщо суду вдасться довести провину організатора, йому присудять 9-12 років позбавлення волі. Про дату початку судових розглядів в Офісі Генпрокурора не повідомляється.

Нагадаємо: раніше ми писали про те, що на Троєщині зафарбували десятки графіті із рекламою наркотиків.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися