Обезголовлену скульптуру українки на в’їзді в Ірпінь демонтували

Гіпсова голова статуї с мідним покриттям була просто спиляна.

На в’їзді в місто Ірпінь, що в Київській області, комунальники демонтували пошкоджену вандалами скульптуру українки. В суботу, 15 січня, невідомі зловмисники відтяли скульптурі голову.

Гіпсова голова статуї с мідним покриттям була просто спиляна. Працівники "Муніципальної варти" обстежили прилеглу ділянку лісу та об’їхали найближчі пункти прийому металобрухту, проте знайти голову скульптури не вдалося.

picture

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 194 Кримінального кодексу України (умисне знищення або пошкодження майна). Санкція статті передбачає штраф від 1 до 4 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або громадські роботи на строк від 120 до 240 годин, або виправні роботи на строк до 2 років, або обмеження волі на строк до 3 років, або позбавлення волі на той самий строк.

Як раніше зазначали "Коментарі", у Голосіївському районі української столиці на території Національного Експоцентру (ВДНГ) оновили знамениту скульптуру з ведмедями.

Відомо, що скульптура стояла у жалюгідному стані кілька років, проте тепер відомих ведмедів у лісі на ВДНГ відновили. Роботи було завершено кілька днів тому. Майстри цілий місяць працювали над оновленням структури.

У мерії Києва зазначили, що на території ВДНГ завжди багатолюдно, бо ця локація — одна з улюблених зон відпочинку киян та гостей столиці. Крім того, це туристична точка у столиці. Від незаконних МАФів проспект Академіка Глушкова звільняли три дні.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися