Одне з найбільших джерел забруднення: Дарницьку ТЕЦ почали реконструювати

Наразі в межах інвестиційної програми ТОВ «Євро-Реконструкція» здійснюється поступовий ремонт та заміна газоочисного обладнання

Депутат Київради та член постійної комісії з питань екологічної політики Михайло Ковальчук в інтерв`ю "Вечірньому Києву" розповів, що Дарницька ТЕЦ є одним з найбільших джерел забруднення в Києві.

Водночас він зауважив, що станція залишається дуже важливою для міста, забезпечуючи гарячою водою і теплом мешканців Дніпровського та Дарницького районів.

Проте в Дарницькій ТЕЦ планують реконструкцію. Наразі в межах інвестиційної програми ТОВ "Євро-Реконструкція" здійснюється поступовий ремонт та заміна газоочисного обладнання пиловугільних котлоагрегатів.  Також планується встановлення сіркоочищення та азотоочищення із доведенням концентрації викидів цих речовин до європейських норм.

Як повідомляли "Коментарі", "Київводоканал" не допустив інспекторів Державної екологічної інспекції (ДЕІ) Столичного округу до перевірки. Екологи планували перевірити столичне підприємство на предмет виконання припису, виданого виявлених торік восени на об’єктах "Київводоканалу". Однак інспекторів не допустили до перевірки. У ДЕЇ Столичного округу нагадали, що за минулий рік збитки, які ПрАТ "АТ Київводоканал" спричинив навколишньому середовищу за користування надрами без спецдозволу та перевищення гранично допустимих скидів оцінили у 25,5 мільйонів гривень. Окрім того, це столичне підприємство є найбільшим забруднювачем водних ресурсів у Києві.


 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися