7-річний учень «замінував» школу на Київщині: евакуювали понад 130 людей

Правоохоронці провели з ним профілактичну бесіду

У Вишгородському районі 7-річний учень повідомив про закладену вибухівку в школі. У середу, 26 січня, близько 10:30 до поліції надійшло повідомлення, що у селі Нові Петрівці замінували приватну школу. На місце події прибули поліцейські офіцери громади, співробітники відділу реагування патрульної поліції, інспектори ювенальної превенції, слідчо-оперативна група Вишгородського РУП, кінологи та вибухотехніки поліції Київської області. Із приміщення негайно евакуювали 113 дітей та 22 дорослих.

Після обстеження території фахівці жодних підозрілих предметів не виявили.

Провівши оперативно-розшукові заходи, поліцейські встановили, що про замінування повідомив 7-річний школяр. За словами хлопця, він хотів пожартувати.

Правоохоронці провели з ним  профілактичну бесіду. Відповідальність за це нестимуть батьки.

Як повідомляли "Коментарі", у школах української столиці змінюють порядок дій учнів та співробітників навчального закладу на випадок надходження повідомлень про замінування будівлі, які почастішали у Києві останнім часом. Про це стало відомо із повідомлення, яке опубліковано на Telegram-каналі "Політика країни". Відомо, що учнів столичних шкіл триматимуть у "бойовій готовності" через загрозу мінування закладу. Батьки отримали повідомлення про те, що в разі небезпеки вони мають терміново забрати дитину зі школи. Діти отримали розпорядження не перевзутись у класах та тримати під рукою сумки зі спортивною формою.


 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися