Прокуратура вимагає повернути у державну власність ділянку землі вартістю 11 мільйонів гривень

Суд Київської області відкрив провадження за позовом Обухівської обласної прокуратури щодо справи про повернення до держвласності ділянки землі вартістю понад 11 млн гривень

Про це повідомляє прес-служба Київської обласної прокуратури на офіційному обліковому записі у Facebook.

Виходячи з повідомлення, прокуратура встановила, що державним реєстратором не було перевірено на відповідність відомостям, що містяться у Державному земельному кадастрі документи, подані фізичною особою. Без перевірки громадянин отримав земельну ділянку сільськогосподарського призначення, площа якої становила приблизно 34 гектари у приватну власність. Вартість цієї ділянки перевищила 11 мільйонів гривень.

Щоб повернути згадану земельну ділянку у власність держави, прокуратура звернулася до суду.

Більше того, у 2021 році прокуратура направила до суду обвинувальний акт, який було виписано зазначеному громадянину виходячи з факту незаконного отримання земельної ділянки під час використання підроблених документів, що відповідає частині 4 статті 358 та частині 4 статті 190 Кримінального кодексу України.

Нагадаємо: раніше ми також писали про те, що київська прокуратура збиралася стягнути з підрядника будівництва метро до Виноградаря 183 мільйони гривень.

Читайте також: у Києві було незаконно орендовано ділянку землі на 238 мільйонів гривень.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися