Смерть від кулі: у парку на Оболоні застрелили лебедя (ФОТО)

Фахівці встановили причину загибелі птаха

Експерти Київського зоологічного парку встановили, що знайдений мертвим лебідь у парку "Наталка" загинув від кулі. Про це повідомив генеральний директор комунального об’єднання "Київзеленбуд" Олексій Король, передають "Коментарі".

За його словами, розтин мертвого лебедя проводив патологоанатом Київського зоопарку. "Лебедя з парку "Наталка" вбила куля, випущена 4-6 тижнів тому. Куля, яка влучила майже в серце", — повідомив керівник КО "Київзеленбуд".

За фактом стрілянини по лебедям, які оселилися на озері на Оболоні зоозахисники та столичні комунальники готують звернення в поліцію. "Хтось знайшов для себе "забавку" — стріляти по лебедям, які довірливо прилетіли зимувати в парк. Мене переповнюють важкі емоції від цього факту. І ця жорстокість, на жаль, не поодинокий випадок", — зазначив Король.

Він додав, що у Києві деякі діти жорстоко поводяться з птахами, кидаючи в них палки та каміння. Раніше мешканці Оболоні припускали, що лебідь міг загинути від неправильного підгодовування хлібом.

Нагадаємо, на озері на Оболоні орнітолог з Київського зоопарку нарахував понад чотири десятки лебедів-шипунів. У Київзоо зазначили, що у цих птахів є жирові запаси, які допомагають пернатим перенести низькі температури, плавати та спати у холодній воді. Якщо ж їжі немає — лебеді просто змінять водойму. Експерти Київзоо також розповіли, як правильно підгодовувати птахів взимку.

Читайте також, що у Києві озеро Вирлиця облюбувала пара чорних лебедів.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися