Ймовірно через хліб: у парку «Наталка» загинув лебідь

Деякі мешканці не прислуховуються до порад фахівців і продовжують годувати хлібом птахів

Поблизу озера у парку "Наталка", що в Оболонському районі столиці, знайшли мертвого лебедя. При цьому ймовірною причиною смерті птаха стала підгодовування хлібом. Хліб викликає у птахів проблеми зі шлунково-кишковим трактом та можливі летальні наслідки. Про це місцеві розповіли у соцмережах.


picture


Деякі мешканці не прислуховуються до порад фахівців  продовжують годувати хлібом птахів. Щоб уникнути подібних трагічних інцидентів на Оболонській набережній встановили таблички, де вказали чим можна, а чим заборонено годувати пернатих.


"Коментарі" вже розповідали з посиланням на працівників Київського зоологічного парку загальнодержавного значення, як допомогти у морози місцевим і перелітним птахам якісним підгодовуванням. Так, за словами завідувача відділу птахів Київського зоопарку Віталія Лясківського, годівнички для птахів можуть бути різних видів. На території Київського зоопарку їх декілька. Він показав, як швидко зробити з підручних засобів годівнички для пташок під час морозів. Експерт також розповів, яким кормом треба підгодовувати птахів.


Як повідомляли "Коментарі", в Оболонському районі Києва можна насолодитись не тільки краєвидами зимового озера, а й лебедями, які нещодавно уподобали водойму. Світлини із зимівки птахів на Оболоні оприлюднив депутат Київської міської ради Владислав Трубіцин, а відео — фахівці Київського зоопарку.


Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що столичні комунальники із "Київзеленбуд" і КП УЗН Оболонського району взяли під свою опіку десятки лебедів, які зимують у парку "Наталка".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися