За лебедями на озері на Оболоні спостерігають фахівці (ФОТО, ВІДЕО)

На птахів залюбки приходять подивитись кияни та гості столиці

В Оболонському районі Києва можна насолодитись не тільки краєвидами зимового озеру, а й лебедями, які нещодавно облюбували водойму. Світлини з зимовки птахів на Оболоні оприлюднив депутат Київської міської ради Владислав Трубіцин, а відео — фахівці Київського зоопарку, передають "Коментарі".

"Друзі, наша Оболонь — неймовірна. Її навіть лебеді облюбували. І ви обов'язково маєте побачити цих величних птахів. Приходьте з дітьми в район парку "Наталка", щоб насолодитися таким зимовим краєвидом і впритул розгледіти пірнатих красенів", — прокоментував оприлюднені світлини Трубіцин. 

За лебедями у парку "Наталка" на Оболоні спостерігають й фахівці Київського зоопарку. Спеціалісти оприлюднили поради, як правильно годувати птахів. На відео можна подивитись, як зоозахисники допомагають лебедям пережити зиму на столичному озері.

На озері на Оболоні орнітолог з Київського зоопарку нарахував понад чотири десятки лебедів-шипунів. У Київзоо зазначили, що у цих птахів є жирові запаси, які допомагають пернатим перенести низькі температури, плавати та спати у холодній воді. Взимку лебеді харчуються переважно підводними частинами рослин та самостійно видобувають їжу. Якщо ж їжі немає — лебеді просто змінять водойму.


Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що столичні комунальники із "Київзеленбуд" та КП УЗН Оболонського району взяли під свою опіку десятки лебедів, які зимують у парку "Наталка".

Дивіться також світлини білосніжних лебедів, які щороку наприкінці осені прилітають на зимовку у Бучу на одну з водойм.

Читайте також, що у Києві озеро Вирлиця облюбувала пара чорних лебедів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися