Комунальники взяли під «своє крило» лебедів із парку «Наталка»

Фахівці закликали киян не підгодовувати диких птахів. Так, заборонено кидати їм хліб і навіть крупи

Столичні комунальники із КО “Київзеленбуд” і КП УЗН Оболонського району взяли під свою опіку близько 45 лебедів, які  зимують у парку “Наталка”. Про це повідомили у пресслужбі "Київзеленбуду".

picture


Комунальники спостерігають за станом птахів, а також звернулися за допомогою до спеціалістів Київського зоопарку. Ті, своєю чергою, обстежили місце перебування лебедів, провели спостереження за їх поведінкою і підгодували зерновою сумішшю.

Фахівці закликали киян не підгодовувати диких птахів. Так,  заборонено кидати їм хліб і навіть крупи.

Незабаром встановлять відповідні інформаційні таблички.

Як повідомляли "Коментарі", у грудні у Бучу на одну з водойм прилетіла зграя лебедів. Білосніжні птахи прилітають на водойми у Бучі на зимування щороку. Цей рік — не виключення.

"Кажуть, що щасливого життя не існує, є лише щасливі дні. Нехай сьогоднішній вихідний буде саме таким", — йдеться у повідомленні Бучанської міської ради.

Крім того, у Київській області будують сучасний багатофункціональний притулок для безпритульних тварин "Сіріус".

За проєктом, на території наявного у селищі Федорівка притулку на 2,5 тисячі тварин створять перший в Україні сучасний багатофункціональний комплекс. Площа притулку для тварин складає чотири гектари. Проєкт будівництва зараз на стадії реалізації, повідомили у компанії.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися