На Дарницькій ТЕЦ сталася аварія: забруднена вода з ртуттю та миш'яком залила двір

На місці події працювали комунальники, які перекрили трубу, але не подолали наслідків аварії

На Дарницькій ТЕЦ сталася аварія: забруднена вода з ртуттю та миш'яком залила двір житлового комплексу. Про це повідомили у соцмережах.


За словами місцевих жителів, прорвало трубу зі шлаком, який виводять із Дарницької ТЕЦ. Вода текла кілька годин, тому двір перетворився на суцільну калюжу. На місці події працювали комунальники, які перекрили трубу, але не подолали наслідків аварії.


Очевидці зазначили, що з водою витекли домішки бензопірену, сурми, миш'яку, ртуті, важких металів і дрібнодисперсного скла. Коли зола висохне, вітер може рознести ці небезпечні речовини по всьому району.


Як раніше повідомляли "Коментарі", Дарницька ТЕЦ є одним із найбільших джерел забруднення у Києві. Водночас станція залишається дуже важливою для міста, забезпечуючи гарячою водою та теплом мешканців Дніпровського та Дарницького районів. Проте у Дарницькій ТЕЦ планується реконструкція. В рамках інвестиційної програми ТОВ "Євро-Реконструкція" здійснюється поступовий ремонт і заміна газоочисного обладнання пилокутних котлоагрегатів. Також планується встановлення сіроочищення й азотоочищення з доведенням концентрації викидів цих речовин до європейських норм.


Довідка: Більшість великих електростанцій із комбінованим циклом оснащено обладнанням для температури пари для контролю температури нижче за проєктні межі під час нормальної роботи та передбачуваних перехідних умов. Для електростанцій із системами повторного підігріву вимоги до проєктування встановлюють розпилювальні клапани у міжступінчастих трубопроводах високого тиску (HP) та підігріву (RH) парогенератора рекуперації (HRSG), а також у байпасах турбіни до холодного RH і конденсатора. Високотемпературні труби, схильні до впливу розпиленої води, зазвичай класу 91 або 22, зазнали шкідливих наслідків термічного гасіння/удару у результаті прямого контакту води з гарячими металевими поверхнями, що призводить до розвитку тріщин, а також після тривалого впливу - витоків і збоїв.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися