Буде суд: у Києві «накрили» велику схему наркоторгівлі

Щоденний продаж великих партій наркотичних речовин: київським поліцейським вдалося розкрити справу наркодилерів, яка тривала з 2020 року

Про розкриття та затримання наркодилерів, які попалися на виробництві та збуті психотропних речовин ще у 2020 році, а також про початок кримінального провадження повідомила Національна поліція.

У ході розслідування виявилося, що серед найактивніших членів злочинного угруповання – 7 киян від 26 до 40 років. Ще наприкінці 2020 року слідчі київської поліції та оперативники Департаменту боротьби з наркозлочинністю Національної поліції України вийшли на слід та затримали групу наркодилерів. У складі угруповання - два співорганізатори, працівник поштового відділення, хіміки-лаборанти та кур'єри. Злочинці створили та облаштували для своєї діяльності дві лабораторії, а також організували поширення наркотиків за допомогою інтернет-магазинів.

У ході проведення великої спецоперації правоохоронцям вдалося дезактивувати 100 інтернет-магазинів, через які щодня здійснювався збут партій наркотиків, які складалися більш ніж із 50 тисяч доз психотропних речовин. Окрім ліквідованих інтернет-магазинів, до заслуг правоохоронців у цій спецоперації належить перекриття двох міжнародних каналів, якими психотропні речовини передавалися в Україну.

Крім того, коли проводилися санкційні обшуки в лабораторіях та автомобілях учасників наркобізнесу, поліцейським вдалося вилучити амфетамін вагою близько 8 кілограм, канабіс вагою 4 кілограми, близько тисячі таблеток екстазі, а також Альфа-PVP (20 кг). Серед вилученого було також 200 літрів психотропних речовин та 100 прекурсорів, які є попередниками готових наркотиків. Повідомляється, що, згідно з ціновою політикою "чорного ринку", ці речовини вийшли б на суму, що перевищує 35 мільйонів гривень.

Також поліцейські наклали арешт на 4 автомобілі та вилучили 113 000 доларів, 158 000 гривень, засоби мобільного зв'язку та зброю.

Злочинцям загрожує до 15 років позбавлення волі із конфіскацією майна.

Нагадаємо: раніше ми також писали про те, що у "Борисполі" службовий собака затримав двох киян, які намагалися провезти із собою наркотичні речовини на територію України.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися