У Києві готували теракт: що розповіли в СБУ (Відео)

Затриманому повідомили про підозру в державній зраді

У столиці готувався терористичний акт. Виконавцем його мав стати місцевий чоловік, якого завербували через месенджер "Telegram" представники однієї з білоруських держструктур. Про це повідомляють в прес-службі Служби безпеки України.

Чоловік спробував підпалити автівку біля приміщення, де знаходився офіс громадської організації в Києві, його затримали на гарячому. Як повідомляється, раніше він робив дзвінки до поліції та повідомляв про мінування будівель в столиці. Також киянин погрожував іноземцям та представникам ЗМІ. Встановлено, що чоловік писав погрози та провокації біля помешкань жертв.

Крім того, він був одним з організаторів несанкціонованих акцій протесту біля будівель дипломатичних представництв інших країн в Києві. Під час акцій їх учасники проводили деструктивну агітацію.

Спецслужби з'ясували, що затриманий передавав іноземцям секретні дані про українську армію та військовослужбовців у прикордонних районах. За свою діяльність він отримував кошти на банківську картку, які надходили від іноземців, з якими затриманий спілкувався через російські почтові сервіси.

До вчинення теракту киянин підготувався заздалегідь - купив автівку, піротехніку. Речові докази з місця події вилучено та відправлено на експертизу. Киянину повідомили про підозру у державній зраді та готуванні терористичного акту за статтями 111 та 258 Кримінально кодексу. Суд обиратиме його запобіжний захід, прокурори будуть клопотати про взяття затриманого під варту.

За інформацією СБУ, громадянин мав на меті дестабілізацію внутрішньо-політичної обстановки та дискредитацію України перед Європою і Білоруссю. Слідчі дії в рамках провадження тривають.

Як повідомляв портал "Коментарі", в Дарницькому районі чоловік вистрелив у будівельника, що робив ремонт в квартирі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Свидомый Зелепукин

14 лютого 2022, 18:43

Тэракт пiротэхникой? Яка краина - такой и теракт.

Честно

11 лютого 2022, 10:53

Конечно хорошо что поймали, но получение денег из россии или белорусси не означает что эти страны в ответе за задания.

Майкл

10 лютого 2022, 16:20

Ребята в СБУ, Супер! Честь и Уважения вам!

Швабра в жопэ у РФ

10 лютого 2022, 12:59

Быдлоруское фсб скоро продуктами будет расплачиваться с агентами ) убогие нищеброды )

Хохлы Сосут

10 лютого 2022, 12:47

Клоуны бля!!! Долбоёбы, кому вы эту хуйню пытаетесь впарить?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися