В Київській школі економіки попередили про можливі нові спалахи COVID

Ризик відновлення зростання захворюваності залишається дуже високим

Керівник Центру економіки охорони здоров’я Київської школи економіки Юрій Ганиченко повідомив, що Україна почала виходити з піку захворюваності на коронавірус. Так, розрив між госпіталізаціями і виписками скоротився з 33% до 1%.

Водночас ризик відновлення зростання залишається дуже високим. Попри те, що зафіксовано спад кількості захворювань. 

Це пов’язано з тим, що захворюваність зафіксувалася на найвищих відмітках, і це потенційно дає поштовх до того, щоб продовжити зростання.  

Як повідомляли "Коментарі", за добу, 14 лютого, у Києві зафіксували 4584 нових випадків захворювання на коронавірус. Натомість 15 людей померли. У лікарні госпіталізували 84 хворих на коронавірус і 184 особи з підозрою на COVID-19 і пневмоніями. Одужали минулої доби 1724 особи.
Кр
ім того, як зазначається на сайті ec.europa.eu, такі спалахи, як коронавірус, стануть більш поширеними в майбутньому, і боротьба з ними - це програма "Аполлон" нашого часу, за словами професора Маріон Купманс, голови відділу віросауки в Медичному центрі Університету Еразма в Роттердамі, Нідерланди. Вона є членом нещодавно створеної консультативної групи Європейської комісії з Covid-19 та координатором проекту VEO, який розробляє методи виявлення нових інфекційних захворювань у міру їх появи та відстеження їх, коли вони з'являються. Багато чого з того, що вони вже дізналися, використовують у глобальній боротьбі з новою пандемією коронавірусу.

Чому виникають нові хвороби?

Коли ми реконструюємо те, що сталося під час нових спалахів захворювань, бачимо, що щось змінилося. Все більше і більше людей ділять світ, і в міру того, як ми намагаємося нагодувати і пристосувати їх, це призводить до втрати довкілля для диких тварин.

Це порушення може призвести до зміни поведінки тварин, що призведе до їхнього тісного контакту з людьми. Таким чином, ми можемо побачити вирубку лісу або видобуток корисних копалин, що витісняє тварин з їх звичайного довкілля. Ці взаємодії є важливою рушійною силою, оскільки вони збільшують ймовірність того, що хвороба перетне видовий бар'єр і потрапить до людини.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися