Підлітка на Київщині вбив осколок ворожого снаряду

Сім‘я Ростислава втікала від ворожих танків на Київщині..

У понеділок, 28 лютого між селами Бузова та Турівщина в Київській області хлопчик 2008 року народження був вбитий осколком снаряду. Його випустили російські окупанти.

Голованівська окружна прокуратура Кіровоградської області здійснює процесуальне керівництво в цьому кримінальному провадженні щодо загибелі від ворожого обстрілу дитини за фактом порушення законів і звичаїв війни (ч. 2 ст. 438 КК України).
"Сім‘я Ростислава втікала від ворожих танків на Київщині, які обстрілювали будинки мирного населення. Снаряд окупантів розірвався в 100-200 метрах від людей, які повернулися з лісу, де сховалися від чергової колони. Осколки влучили в руку і груди дитини і він помер на місці. Батьки чекали темряви, щоб забрати тіло дитини, під час чого знову потрапили під вогонь. Мати везла мертвого сина через пів країни на Кіровоградщину зі снарядом в тілі. На розтин викликали саперів. Ми фіксуємо кожен факт агресії Росії. Весь світ має бачити, як наших дітей, нашу країну розриває зброя загарбника і допомогти нам покарати агресора!", - заявила генпрокурорка Ірина Венедіктова.

Як повідомляли "Коментарі", мер Києва Віталій Кличко оприлюднив відеоролик, в якому зібрані кадри, зняті українцями з різних міст України, в домівки яких прийшла війна. Ролик опублікований в соцмережах із субтитрами трьома мовами. "Про те, що сьогодні відбувається в Україні. В незалежній державі в центрі Європи, куди прийшли російські окупанти-вбивці. Це – відео, зняте відважними українцями, які не віддадуть своєї землі!" — наголосив Кличко.


 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися