Вітром пошарпало: в Києві порвався найбільший прапор

Найбільший прапор України не провисів і тижня

Нова пам'ятка Києва, яку урочисто відкривав мер Віталій Кличко - найбільший прапор України, постраждала від ударів стихії. Не минуло й тижня, як символ державності спустили. Як повідомляють комунальники, це зробили "з технічних причин", передає сайт "Сегодня".

"Прапор був піднятий зовсім недавно. На висоті майже в 90 метрів дуже сильний вітер, і вчора було сильно вітряно в Києві. Тому робочі просто спустили прапор на землю, щоб оглянути його. Виявилося, що прапор трохи постраждав від вітру. Його зашили та знову підняли на висоту. Це звичайний процес обслуговування подібних конструкцій. Фахівці вивчають вплив погодних умов на прапор і прийматимуть рішення, з якого матеріалу вивішувати полотнище в залежності від погоди", - розповіли подробиці ситуації з прапором в КМДА.

Нагадаємо, що висота флагштока становить майже 90 метрів, а полотнище прапора - розміром 16 на 24 метри. Флагшток відкрили до Дня Державного Прапора.

Як повідомляв портал "Коментарі", Департамент містобудування та архітектури КМДА видав містобудівні умови та обмеження для проєктування споруди флагштока Державного прапора України на території Національного музею історії України у Другій світовій війні.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися