На Київщині окупанти продовжують розстрілювати мирних людей

Збільшується кількість жертв серед населення від воєнних злочинів РФ

На Київщині російські окупанти обстріляли зупинки громадського транспорту, цивільних осіб та об'єктів інфраструктури, кількість жертв російської агресії зросла. Про це повідомили у прокуратурі регіону, передають "Коментарі".

За даними відомства, 15 березня ворог обстріляв Бровари — снаряд пошкодив зупинку. Напередодні у смт Велика Димерка Броварського району російські військові відкрили вогонь по мирним мешканцям на зупинці громадського транспорту. Внаслідок обстрілу загинула жінка, поранено чоловіка. Пошкоджені будівлі приватного підприємства. Окрім цього, у Великій Димерці окупанти відкрили вогонь по будинкам мирних мешканців, внаслідок чого загинув чоловік.

У селі Заворичі через обстріли ворожих військ смертельні поранення отримали двоє чоловіків, постраждала жінка. У Бучі російські військові стріляли по житловим будинкам, у смт Ворзель Бучанського району — вбили 65-річного мирного мешканця, а в Ірпені від поранень померли 75-річна жінка та чоловік.

По всім фактам тривають досудові розслідування, зазначили у прокуратурі Київської області. Російським окупантам інкримінують порушення законів та звичаїв війни.

Нагадаємо, внаслідок обстрілів російських окупантів у Києві пошкоджені три багатоповерхівки, будинок у приватному секторі та станція метро "Лук'янівська". У Святошинському районі столиці пошкоджені два житлові будинки 9 та 16 поверхів. У Подільському районі — 10-поверхівка, у Дарницькому районі — приватний будинок.

За останніми даними столичних рятувальників, внаслідок обстрілу та пожежі у шістнадцятиповерховому житловому будинку у Святошинському районі Києва загинуло троє людей, п’ятеро — травмовані, ще 48 осіб врятували. На місці обстрілу побував мер Києва Віталій Кличко. Він наголосив, що весь світ повинен знати і бачити, що відбувається в Україні, — як Росія намагається знищити нашу державу, наші міста, як вбиває українців. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися