Китайці намагалися незаконно вивезти з Києва за кордон немовлят

Подробиці розповіли у прокуратурі

Громадяни Китайської Народної Республіки намагалися незаконно переправити через державний кордон України до Румунії двох новонароджених у Києві дітей. Про це повідомили в Офісі генерального прокурора України, передають "Коментарі".

За даними слідства, 14 березня двоє китайців намагалися незаконно переправити через пішохідну смугу руху на пункті прикордонного пропуску "Порубне" у Чернівецькій області до Румунії двох дівчаток до трьох місяців. Іноземців затримали українські прикордонники. Жодних документів, які б підтверджували законність вивозу дітей за кордон, у них не було.

В прокуратурі повідомили, що немовлята народилися в одному з пологових будинків Києва у грудні 2021 року. Затримані виявилися іноземними студентам одного з київських університетів. Дітей, народжених від сурогатних мам, їм нібито передала волонтерська організація для доставлення до Румунії начебто на прохання знайомих з Китаю. Дані про волонтерів встановлюють правоохоронці.

Зараз малята у безпеці та перебувають під наглядом лікарів. Вирішується питання про повідомлення іноземцям про підозру і обрання їм запобіжних заходів. В Офісі генерального прокурора додали, що загалом з початку вторгнення російських військ в Україну з зон бойових дій евакуювали понад 2,2 тисячі дітей вразливих категорій, з них понад тисячу — за кордон.

Через зловживання при спробах вивозу дітей, позбавлених батьківського піклування за кордон не уповноваженими особами, уряд посилив контроль щодо перетину державного кордону України дітьми вразливих категорій. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Київській області бойовики лідера Чечні Рамзана Кадирова планували захопити у заручники дітей. Українські правоохоронці проаналізували відео, яке оприлюднив Кадиров у соцмережах, та прийшли до висновку, що кадирівці планували захопити дитячий будинок, але ані дітей, ані персоналу там не знайшли.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися