У київському зоопарку розповіли про стан тварин: евакуйовувати поки не будуть

Директор зоопарку каже, що іноземні журналісти ледь не щодня цікавляться долею тварин

У київському зоопарку поки не планують евакуйовувати тварин. Доглядачі заспокоюють -  харчів вистачає, але декому необхідно давати заспокійливе через вибухи. Про це йдеться в сюжеті ТСН.

"Мало відвідувачів стало і вони (тварини – ред.) сумують. Копитні деякі лякаються. Тут такого кожен злякається", - кажуть працівники.

Директор зоопарку каже, що іноземні журналісти ледь не щодня цікавляться долею тварин у ньому і чи не планують їх евакуацію.

"Я кажу, що спершу треба евакуювати жінок, дітей, літніх людей, а евакуювати тварин складно і в мирний час", - каже директор звіринцю Кирило Трантін.     

У мирний час цілодобово в зоопарку присутня лише охорона, нині - тут поселилися понад пів сотні співробітників із родинами.

Як повідомляли "Коментарі", до Києва надійшла перша партія гуманітарного корму від польських зоозахисників фонду Ratuj Konie .

Водночас у Вишгородському районі Київської області без відкриття "зелених" коридорів тварини у зоопарку "12 місяців" приречені на смерть від холоду та голоду. Про ситуацію розповів власник Парку XII місяців Михайло Пінчук. "Тварини поки що загинули тільки від бомбардувань і снарядів. Здебільшого — від паніки, або гинули від страху. Ті морозостійкі тварини, які перебувають у зовнішніх вольєрах, зараз помирають від голоду. Екзотичні тварини, які потребують тепла, помирають від голоду і холоду", – сказав Пінчук
Фото: ТСН

 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися