За час війни у Києві загинули сотні людей, пошкоджені десятки будинків

У мерії столиці розповіли про постраждалих та руйнування

З початку російського військового вторгнення в Україну у Києві загинули та поранені сотні мешканців столиці. Про оперативну ситуацію під час брифінгу розповів перший заступник голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Микола Поворозник, передають "Коментарі".

"За період воєнних дій у столиці 889 поранених, з них 241 цивільних, в тому числі 18 дітей. Загиблих, станом на зараз, 222 людини, в тому числі 60 цивільних, з них чотири дитини. За 22 дні війни у Києві народилися 757 дітей, з них 403 хлопчики та 354 дівчинки, серед них – 13 двієнь", — повідомив Поворозник.

З початку війни з російськими загарбниками у столиці від обстрілів пошкоджені 36 житлових будинків та п’ять приватних садиб, а також руйнувань зазнали шість шкіл та чотири дитячих садочки. Ще у півсотні будинках пошкоджені фасади, вікна та балкони.

"Обстріли Києва відбуваються хаотично. Ми маємо й лівий, й правий берег. Сьогоднішній Поділ — не можна сказати, що це якась системність. На нашу думку, це просто хаотичний обстріл житлових кварталів міста, не більше того", — зазначив перший заступник голови КМДА.

Він також відповів на питання щодо захисту історичних пам’яток у Києві під час ворожих обстрілів столиці. "Велика частина Києва є історичною зоною. Захистити це все вкрай важливо, але й надзвичайно важко. Дивлячись на масштаби бомбардувань й руйнувань, які є на сьогоднішній день в таких містах як Харків, Маріуполь, Суми, Чернігів, це зробити надзвичайно складно. Звичайно, є плани щодо збереження музейних фондів, цінностей, але, якщо говорити, наприклад, про Софійський собор, Андріївську церкву, Печерську Лавру, це зробити неможливо", — заявив перший заступник мера Києва.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що 18 березня у Подільському районі Києва обстрілами російських окупантів зруйновано житловий квартал на Виноградарі. Внаслідок ворожих атак на Виноградарі пошкоджені шість житлових будинків, дитячий садок та школа. Загинула одна людина, 19 — постраждали, з них четверо дітей. Поранених доставили до лікарні.

Нагадаємо, що російські окупанти намагаються наростити свої угруповання для відновлення спроб наступу на Київ.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися