У Київській області триває посівна кампанія під врожай: засіяно майже 9% площі

Це найскладніша посівна для Київщини за всю історію України

У Київській області триває посівна кампанія під врожай 2022 року.  Аграрії вже засіяли майже 29 тис. га, що складає 8,6 % від усіх прогнозованих посівних площ.  Про це повідомили в Київській обласній військовій адміністрації.

Ярими сільськогосподарськими культурами – пшеницею, ячменем та ріпаком – засіяно понад 40% від запланованих площ. Також у господарствах області вже стартував посів гороху, кукурудзи, цукрового буряка та соняшнику.

"Це, без сумнівів, найскладніша посівна для Київщини за всю історію України. Цьогорічна кампанія зіткнулися з величезними проблемами, що принесла війна. Це нестача пального, мінеральних добрив,  це й значна територія, що замінована. Та аграрії розуміють важливість своєї роботи і продовжують працювати заради перемоги. Зробимо все можливе, щоб Україна була з хлібом ", – прокоментував Олександр Павлюк.

Раніше начальник Київської обласної військової адміністрації зазначив, що українські аграрії боронять свій — продовольчий фронт та активно долучаються до посівної там, де це можливо. "Люди вірять в Збройні Сили, вірять в Україну, тому я впевнений, що ми переможемо. І дуже приємно, що ми будемо і з перемогою, і з хлібом", — наголосив голова Київської ОВА.


 

Джерело: https://t.me/kyivoda/3037


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися