Під час війни повноцінно запрацював новий корпус «Охматдиту»

Більшість відділень хірургічного профілю змінили своє місце розташування — переїхали у Новий корпус лікарні.

Із перших днів повномасштабного російського вторгнення в Україну у роботі  Національної дитячої спеціалізованої лікарні "Охматдит" відбулись зміни. Так, більшість відділень хірургічного профілю змінили своє місце розташування — переїхали у новий корпус лікарні.

У Новому корпусі загалом існує 11 сучасних операційних. Вже запрацювало нове операційне відділення, де передбачені можливості для надання високоспеціалізованої хірургічної допомоги.

picture

За словами медичного директора НДСЛ "Охматдит" Сергія Чернишука, на окремому поверсі організовано відділ для гнійно-септичних операцій. Він призначених для оперування пацієнтів з супутніми інфекціями чи запаленнями, окремо від "чистих" операцій. Ще три операційних, які почали свою роботу у перших день війни, продовжують функціонувати у відділенні Emergency. Вони призначені для проведення невідкладних операцій найтяжчим пацієнтам, яких небезпечно пересувати навіть у межах корпусу.

"У сучасних операційних вже працюють абдомінальні та торакальні хірурги, щелепно-лицеві та мікрохірурги, ортопеди, гінекологи, нейрохірурги, проводяться хірургічні втручання новонародженим",— ділиться завідувач операційного відділення Ігор Мірочник.

Зазначається, що відкриття нового корпусу, зокрема запуск роботи надсучасних операційних, дозволить покращити результати роботи, бо тепер лікарі працюють в якісніших умовах та з новим устаткуванням.

Як повідомляли "Коментарі", наприкінці березня у Києві лікарі Національної дитячої спеціалізованої лікарні "Охматдит" провели першу операцію в новій надсучасній операційній. Перша операція в новій операційній — нейрохірургічна. Її провела команда лікарів нейрохірургічного відділення. Оперували дитину з пухлиною мозку.


 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися