У КМДА повідомили, скільки в Києві пошкоджено будинків унаслідок обстрілів

КМДА повідомила, скільки будівель зазнало руйнувань в результаті обстрілів

У столиці через обстріли було пошкоджено понад 200 житлових будинків. Також руйнувань зазнали 30 дитячих садків, 46 шкіл та більше ніж 70 об'єктів київської інфраструктури. Як повідомляють "Коментарі", таку заяву під час брифінгу зробив перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Микола Поворозник.

"У столиці через обстріли пошкоджено понад 200 житлових будинків. Також руйнувань зазнали 30 садків, 46 шкіл і понад 70 обʼєктів міської інфраструктури. На сьогодні ми закінчуємо їх обстежувати, зараз розробляються відповідні кошториси для того, щоб визначитися з обсягом і врахувати вартість цих пошкоджень для їх відновлення", - заявив Поворозник.

Також, за словами першого заступника голови КМДА, відновити всі пошкоджені чи зруйновані будівлі збираються до кінця цього року. Починати планують з тих будівель, які зазнали найбільших руйнувань. Київ наразі чекає на отримання коштів від уряду, щоб відремонтувати пошкоджені будівлі.

Як повідомляли раніше "Коментарі", Україна зруйнувала плани РФ провести 9 травня парад у Києві: у Міноборони повідомили подробиці. Ганна Маляр висловила впевненість у тому, що російські військові скоро зіштовхнуться ще з більшими розчаруваннями в Україні.

Також "Коментарі" писали, що МЗС запросило Папу Римського Франциска відвідати Київ. Міністерство зовнішніх справ також висловило вдячність Папі Римському за спроби встановити справедливий мир і зупинити війну, яка не була спровокована ні Україною, ні НАТО, ні будь-якою іншою третьою стороною.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися