На Київщині окупанти вбили мирного мешканця і з танку розстріляли його будинок: розпочато розслідування

Кримінальне провадження відкрили за фактом порушення законів та звичаїв війни

У селі Липівка Макарівської громади Київської області окупанти вбили цивільного, а потім з танку обстріляли його будинок. Як повідомляють "Коментарі", таку заяву зробили в Офісі генерального прокурора України.

У ході проведення слідчих дій у селі Липівка Макарівської ОТГ було виявлено обгорілі рештки чоловіка. 

Зазначається, що під час окупації села російські військові з автоматичної зброї завдали поранень місцевому мешканцю. Чоловік дійшов до свого будинку, однак згодом військові РФ обстріляли його будинок, знаючи, що там знаходилась поранена людина.

"За процесуального керівництва Києво-Святошинської окружної прокуратури розслідується кримінальне провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 438 КК України)", - повідомляє прес-служба Офісу генерального прокурора України.

Як повідомляли раніше "Коментарі", у Броварах на період воєнного стану зупинили діяльність УПЦ МП. Також мер Броварів повідомив, що депутатами було ухвалено рішення про перейменування кількох десятків вулиць і провулків у Броварах. 

Також "Коментарі" писали, що у КМДА розповіли, коли можна повертатися до Києва - "небезпека ще існує". Міський голова наголосив, що київська влада не може чогось дозволяти чи забороняти громадянам, однак може лише надавати рекомендації. Кличко наголосив, що повертатися до Києва зараз не варто.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися