Французькі експерти ідентифікували перші невпізнані тіла закатованих у Бучі

Французькі експерти прибули до України на 15 днів, однак продовжують роботу вже протягом місяця

Експертам із Франції вже вдалося ідентифікувати тіла осіб, яких закатували російські окупанти в Бучі. Як повідомляють "Коментарі", таку заяву зробила генеральний прокурор Ірина Венедіктова на своїй сторінці у Фейсбуці.

“Французька місія разом з українськими експертами опрацювала частину ДНК-профілів невпізнаних тіл та вже встановила 5 збігів із членами родин, які шукають близьких. 74 родичі безвісти зниклих цивільних здали у Бучі генетичний матеріал французькій місії для ДНК-експертизи”, - заявила Венедіктова.

Також генеральний прокурор додала, що триває робота з експертиз та порівняння ДНК.

За словами Венедіктової, французькі експерти планували допомогати протягом двох тижнів, однак уже працюють в Україні місяць.

“Міжнародна підтримка - надважливий фактор нашої перемоги на юридичному полі бою”, - наголосила Венедіктова.

Як повідомляли раніше "Коментарі", у Бучі російські окупанти підклали гранату у фортепіано 10-річної дівчинки. Місцева жителька Бучі Тетяна Монько повідомила, що після повернення додому у розтрощеному російськими військовими домі знайшла ще й гранату, яка дивом не розірвалася. У музичному інструменті дитини жінки було знайдено гранату ВОГ-25П.

Також "Коментарі" писали, що інтернет від Ілона Маска отримала ще одна громада Київщини. Передбачається, що нове обладнання буде встановлено на відкритій місцевості у селищі Калита та в селі Мокрець.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися