Інтернет від Ілона Маска отримала ще одна громада Київщини

Супутникове обладнання передали Калитянській громаді

У Броварах Калитянській громаді Київської області передали супутниковий інтернет Starlink від компанії SpaceX відомого бізнесмена Ілона Маска. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Броварської районної військової адміністрації.

За даними відомства, інтернет-мережа буде працювати від космічного супутника та вже встановлена на території селища Калита. Це обладнання обслуговуватиме Калитянську селищну раду безкоштовно. Окрім того, станції супутникового інтернету Starlink також передали керівникам військових адміністрацій Вишгородського, Броварського та Бориспільського районів Київської області.

Секретар Калитянської селищної ради Сергій Рудницький розповів, що донедавна у громаді був перебійний і неякісний зв'язок. Передбачається, що нове обладнання буде встановлено на відкритій місцевості у селищі Калита та в селі Мокрець.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що технологію супутникового інтернету винахідника Ілона Маска доставили до Бучі та Ірпеня. Тепер там працює високошвидкісний інтернет Starlink.

Нагадаємо, у Броварському районі Київської області відновило роботу тепличне підприємство. Під час активних бойових дій під Броварами на підприємстві загинули ледь не всі рослини. Збитки оцінюють у мільйони, але теплиця запрацювала та намагається вийти на довоєнний обсяг виробництва.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися